Factuur Déportes Frères, successeurs de Beaumont
Factuur uit 1856 van het depot in de Rue de l’Arbre sec in Parijs. Dit depot werd in het begin van de 19e eeuw bedreven door Charlemagne Beaumont en later door zijn zoon. De gebroeders Déportes nemen dit later over. Hasslauer had afspraken gemaakt met Beaumont over het verkopen van pijpen in Parijs en omgeving. De afspraak, die vastgelegd is in een notariële akte, was dat dit het enige depot was waar pijpen van Hasslauer (Gambier) en Fiolet verkocht mochten worden. Op deze factuur zien we links ‘Seul depôt des pipes de mr. Hasslauer’ met daarboven een aantal pijpen in waaiervorm. We zien een aantal bekende Gambier modellen waaronder Bou Maza en 2 Marseillaises. Rechts op de factuur zien we ‘Seul depôt des pipes de mr. L. Fiolet’ met daarboven een aantal Fiolet pijpen in waaiervorm.
De pijpen worden per honderd stuks besteld en op deze factuur bestaat de bestelling uit 1000 geëmailleerde manchetpijpen: Le Bouc nrs. 904 en 908, Impératrice nr. 926, Jupiter nr. 934, Napoleon nr. 786, Tyrolien nr. 792 en Alexandre nr. 822 (op de factuur Prussien genoemd) . Daarnaast worden er 200 Néogènes (nr. 912 + 882) gefactureerd.
Brief van Vve Hasslauer & de Champeaux
Brief uit 1892 met als briefhoofd een logo van de toenmalige eigenaar Veuve Hasslauer & de Champeaux. In dit logo enige medailles van tentoonstellingen en de tekst Fabrique de pipes J. Gambier Veuve Hasslauer & de Champeaux successeurs a Givet Ardennes.
Factuur Quentin & Cie
Factuur uit 1899 van Quentin, toenmalige eigenaar van de Gambierfabriek met verkoopkantoor in Rue de Bondy, Parijs. Op de factuur diverse bestellingen waaronder Gambier pijpen.
Betalingsopdracht J. Gambier
Deze betalingsopdracht dateert uit 1934, acht jaar na de sluiting van de pijpenfabriek. Deze zal dus uitgeschreven zijn bij verkoop van keramiek, dit gedeelte van het bedrijf heeft tot begin jaren ’50 van de 20e eeuw bestaan. De naam in 1934 is Société Anonyme de la fabrique Gambier.